A gyömbér kellemes illatú, melegítő hatású, serkenti a vérkeringést, erősíti a légzőszerveket és kedvezően hat az emésztésre. Citromos teához, naranccsal karöltve a legjobb, mert az antioxidáns hatású C vitamin felturbózza a gyömbér hatását.
Búzalisztből ugyanolyan finom!
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt
10 dkg kukoricaliszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 gr (fél zacskó) sütőpor
egy marék mazsola
két púpozott kávéskanál őrölt gyömbér
4 tojás
A porcukrot a felolvasztott vajjal habosra keverem, majd hozzákeverek két egész tojást és két tojás sárgáját, aztán a sütőporral összekevert lisztet, majd a gyömbért, végül a mazsolát. Összeforgatom a két tojásfehérje keményre vert habjával, formába öntöm, és 220 fokon 15 perc alatt megsütöm.
Hozzá pedig egy vérpezsdítő klasszikus, hogy tökéletes legyen a hatás...
Utóirat: Mostanában ezt használom torta alapnak is, félbevágva egészen jól bírja a krémeket, és a gyömbér meg a kakaós vajkrém egész jól passzol. :-)