No jó, kell bele egy kis kukoricakeményítő is, de nem sok. Frissen nagyon finom, nem mondaná meg látatlanban senki, hogy nem búzalisztből van. Ha már hárman eszünk belőle, inkább a dupláját készítem az itt feltüntetett mennyiségnek.

Hozzávalók:

6 evőkanál kukoricaliszt

2 evőkanál kukoricakeményítő

3 dl tej

2 tojás

1 teáskanál cukor

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

Készítése:

Összekeverem a hozzávalókat, hagyom 20-30 percet állni, hogy a liszt jól felvegye a tejet, aztán teflonsütőben kisütöm. Mielőtt kiveszek egy újabb adagot a merőkanállal a tálból, mindig alaposan felkeverem a tésztát, mert a fránya liszt hajlamos megülni az alján.

Képet nem tudok feltenni, mert rohanok, így sajnos az olvasó képzeletére kell, hogy bízzam a felgöngyölt palacsinták vizuális megjelenítését. Remélem, mindenkinek jó minőségben sikerül ezt abszolválnia. :-)

Szerző: Vadrizs  2012.01.20. 21:20 Szólj hozzá!

Címkék: palacsinta kukoricaliszt glutenmentes liszterzekenyeknek

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr673602685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása