No jó, kell bele egy kis kukoricakeményítő is, de nem sok. Frissen nagyon finom, nem mondaná meg látatlanban senki, hogy nem búzalisztből van. Ha már hárman eszünk belőle, inkább a dupláját készítem az itt feltüntetett mennyiségnek.
Hozzávalók:
6 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 dl tej
2 tojás
1 teáskanál cukor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
Készítése:
Összekeverem a hozzávalókat, hagyom 20-30 percet állni, hogy a liszt jól felvegye a tejet, aztán teflonsütőben kisütöm. Mielőtt kiveszek egy újabb adagot a merőkanállal a tálból, mindig alaposan felkeverem a tésztát, mert a fránya liszt hajlamos megülni az alján.
Képet nem tudok feltenni, mert rohanok, így sajnos az olvasó képzeletére kell, hogy bízzam a felgöngyölt palacsinták vizuális megjelenítését. Remélem, mindenkinek jó minőségben sikerül ezt abszolválnia. :-)